magasinet-rus.dk

Forside Behandling

Behandling

Landsforening for pårørende til misbrugere

Udskriv

Pårørende til misbrugere – alkohol, medicin og stoffer – organiserer sig i ny landsforening som er en realitet til oktober.

 

En farlig cocktail

Udskriv

Unge danskere har allerede Europarekorden i alkoholforbrug. Også i disciplinen “at blande alkohol med stoffer” er danske unge godt med. Ekspert opfordrer kommunerne til at tænke stort i misbrugsbehandlingen.

 

Man fyrer da ikke en læge, der har haft et astmaanfald

Udskriv

Ifølge overlæge finn Zierau på Bispebjerg Hospital kan læger og sygeplejersker, der er i behandling for misbrug og får et tilbagefald, risikere at blive fyret på gråt papir og frataget deres autorisation, selvom de melder sig syge.

 

Afhængighedens dynamik

Udskriv

Behandlingshjemmet Ringgården har som det hidtil eneste sted i Danmark udviklet et særligt behandlingsprogram til dobbeltbelastede alkoholafhængige.

 

Hvem er bedst til at få proppen i flasken?

Udskriv

Ny kvalitetsundersøgelse har set på den offentlige ambulante alkoholbehandling kontra den private Minnesota-kur, og succesraten er stort set den samme. Men undersøgelsen kan ikke bruges til at sammenligne den offentlige og private indsats, da de private er en del af den offentlige indsats, mener bl.a. Blå Kors Danmark og KFUM’s Sociale Arbejde.

 

Det Nationale Alkoholbehandlingsregister

Udskriv

I 2003 blev antallet af personer i alkoholbehandling opgjort til knap 19.000. Men trods af alkoholbehandlingens omfang eksisterede der før januar 2006 ikke en løbende og national monitorering af alkoholbehandlingen i Danmark.

 

Afhængighed og personlighedsforstyrrelser i alkoholbehandlingen

Udskriv

Undersøgelser peger på, at en betydelig del af mennesker med alkoholafhængighed har forskellige psykiske problemer ved siden af deres alkoholafhængighed.

 

MTV-rapporten

Udskriv

Rapporten beskriver effekten af behandlingsindsatser til personer med alkoholafhængighed samt organisatoriske, patientrelaterede og sundhedsøkonomiske aspekter ved behandlingen.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL