magasinet-rus.dk

Forside Alkoholkultur

Alkoholkultur

Forældre må tage ansvar for de unges alkoholvaner

Udskriv

Publikationen “15 skridt til forebyggelse af alkoholproblemer” er et konkret redskab til forebyggelsen af de mange alkoholrelaterede problemer i danmark.

 

Hvorfor drikker Jeppe - og utallige andre unge?

Udskriv

Et et-årigt projekt går under huden på problemstillingerne omkring socialt arbejde og unge med misbrug.

 

Man er jo ikke en del af den historie, som bliver fortalt…

Udskriv

Unge, som ikke gider drikke alkohol, risikerer social eksklusion, konkluderer ny undersøgelse.

 

Farvel til klassiske alkoholreklamer

Udskriv

I de senere år er der blevet færre alkoholreklamer af den klassiske type i mediebilledet. I stedet er alkoholindustrien begyndt at benytte sig af sponsor, som er reklame på en mere diskret måde. Hos Alkoholpolitisk Landsråd har halvdelen af alle sager om alkoholmarkedsføring med sponsorskab at gøre.

 

Min datter var en tikkende bombe

Udskriv

M er mor til en pige på 14 år, som deltager i det første forløb med børnegrupper i Århus Kommune. Hun kunne se, at hendes datter havde brug for hjælp udefra til at bearbejde sine følelser. En dag sagde datteren: ”Det er som om, jeg har en hel sæk i maven.”

 

Vi tænder et lys

Udskriv

Århus Kommune og den misbrugsbekæmpende organisation IOGT har indgået et samarbejde om et helt nyt støttende samtaletilbud til børn og unge fra familier med et alkoholproblem. Projektet støttes af Socialministeriet og løber frem til august 2008.

 

Man drikker jo ikke bare for at drikke

Udskriv

Den vigtigste faktor i forhold til at forklare et øget forbrug hos de unge er forældrenes nuværende livsstil, herunder især deres rygevaner. Dog spiller familiestrukturen også en mindre rolle, idet unge, der bor med kun en forælder, drikker mere end andre.

 

Skoler strammer op

Udskriv

- Vi har et medansvar for, at drikkeriet blandt de unge ikke udvikler sig, lyder det fra rektor Peter Kuhlman fra Frederiksborg Gymnasium og HF.

 

Børn svigtes af hippieforældre

Udskriv

En del unge af højtuddannede forældre har store problemer med indtagelse af alkohol, fordi forældrene tilhørte den del af 68- generationen, der ikke troede på, at der var nogen grænser for de personlige udfoldelser. Derfor sætter de heller ikke grænser for deres børn, specielt når det drejer sig om indtagelse af alkohol.

 

Fire sager om alkoholreklamer

Udskriv

Her er fire eksempler på reklamer, som Bad Ad har klaget over til Alkoholreklamenævnet - og nævnets afgørelse

 

 

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL