magasinet-rus.dk

Forside Politik National

National

Sundhedsministerens gyldne mulighed

Udskriv

Jakob Axel Nielsen har fået en unik chance for at øge folkesundheden. Og danskerne vil være med.

 

Ny formand for nyt råd

Udskriv

Sundhedsdirektør Lene Sillasen fra Københavns Kommune er ny formand for Forebyggelsesrådet. Med baggrund i praksisnære erfaringer ønsker hun at omsætte viden om forebyggelse til handling.

 

Alkoholbehandling og forebyggelse - hvordan gik det så?

Udskriv

For to år siden overgik ansvaret for alkoholbehandling og -forebyggelse til kommunerne. I den anledning har Misbrugspolitisk Magasin stillet fire politikere fire spørgsmål, som sætter fokus på kvalitet, anonymitet, lovgivning og forebyggelse inden for alkoholområdet.

 

Millioner til kommunerne til dag- og døgnbehandling

Udskriv

I 2007 var situationen kritisk for nogle døgnbehandlingssteder, og fripladsordningen blev forlænget et år. Den ny Satspuljeaftale har ingen fripladser, men millioner til kommunerne og krav om kvalitet.

 

National strategirapport

Udskriv

Den nationale rapport om strategier for social beskyttelse og social inklusion 2008-2010 er udkommet. Der er tale om en større, samlet EU-afrapportering, og KFUM´s Sociale Arbejde har undervejs afgivet et kritisk høringssvar til det danske bidrag.

 

Alkohol i butikkerne - 16 eller 18 år?

Udskriv

- Et klart signal til de unge og deres forældre, kalder formanden for det Nationale Råd for Folkesundhed forslaget om at hæve aldersgrænsen for køb af alkohol. Politikerne er uenige om forslaget, som skal diskuteres til efteråret.

 

Alkoholbehandlingen i kommunerne skal undersøges

Udskriv

Alkoholafhængige får ikke den lovpligtige hjælp, men sundhedsministeren afviser, at årsagen skulle være manglende bevillinger til kommunerne. Det fremgår af et svar til formanden for Folketingets socialudvalg.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL