magasinet-rus.dk

Forside Behandling Ambulant

Ambulant

Udredning i misbrugsbehandlingen

Udskriv

Afbrudte og nytteløse behandlingsforløb skyldes ofte, at forarbejdet – udredningen – ikke har været grundig nok, mener psykolog.

 

Forslag om anonymitet på misbrugsområdet

Udskriv

Den tidlige indsats ville blive styrket, hvis borgerne kunne tilbydes anonymitet i den ambulante misbrugsbehandling.

 

Alkoholenheden på Hvidovre Hospital lukker

Udskriv

1400 alkoholmisbrugere mister deres vante ambulatorium, fordi kommunerne ikke kan blive enige om at dække driftsudgifterne.

 

Ny grundbog om alkoholbehandling

Udskriv

Hvilke behandlingsmetoder har en dokumenteret effekt i alkoholbehandlingen? Hvordan definerer man misbrug? Hvad er en klientcentreret og empatisk behandlingsstil? Og hvordan kan institutionerne arbejde med dokumentation og kvalitetssikring?

 

Hun giver brugerne en stemme

Udskriv

Antropolog Katrine Johansen har i to et halv år fulgt brugere med dobbeltdiagnoser og personalet på ambulatoriet KASA. Det er der kommet nogle spændende betragtninger ud af.

 

Misbrugere har ofte en dobbeltdiagnose

Udskriv

Det tjener ikke noget formål at behandle en patient for et misbrug, hvis den tilgrundliggende sygdom ikke også bliver behandlet, mener psykiater.

 

Blind vinkel i misbrugsbehandlingen

Udskriv

Måske er synshandicappede alkoholmisbrugere en overset gruppe – måske er tærsklen til behandlingssystemet for høj. I alt fald er blinde misbrugere et særsyn på offentlige og private behandlingsinstitutioner.

 

Anonymiteten er i fare

Udskriv

Meget tyder på, at det bliver sværere at blive behandlet anonymt for alkoholmisbrug efter strukturreformen.

 

De problematiske tanker

Udskriv

Professor Alan Marlatt fra Seattle underviste i to dage i maj på en workshop arrangeret af Lænke-ambulatorierne I Danmark. Mindfulness-træningsprogrammet blev gennemgået med små meditationsøvelser undervejs.

 

Lænke-ambulatorierne går nye veje

Udskriv

Mindfulness træning er en metode til at blive bedre til at vide, hvad der foregår i ens krop og sind og til at rumme tanker, følelser og sansefornemmelser. Metoden er velkendt og velbeskrevet i en række sammenhænge inden for sundhedspsykologi og depressionsbehandling. Lænkeambulatoriet i København starter i august et behandlingsforløb med Mindfulness træning som supplement til kognitiv alkoholbehandling.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL