magasinet-rus.dk

Forside Behandling Ambulant

AmbulantVista Balboa i Odense: En oase for psykisk syge misbrugere

Udskriv

Værested har udviklet en model for behandling af såvel sindslidelser som misbrug, der viser gode resultater og er billig i drift.

 

VAMiS i Aalborg: Et vellykket supplement

Udskriv

VAMiS – Videnscenter for Afhjælpning af Misbrugsproblemer blandt psykisk syge og borgere med nedsat psykisk funktionsevne – har i Aalborg Kommune opnået gode resultater med en gruppe borgere, der ikke evner at profitere af den traditionelle misbrugsbehandling.

 

Forældrene skal inddrages

Udskriv

Behandling af børn fra misbrugshjem skal involvere forældrene. Det er hovedbudskabet fra det ekspertudvalg, som har været med til at udforme ansøgningskriterierne i en ny pulje fra Socialstyrelsen.

 

Når de gamle drikker for meget

Udskriv

Da et pilotprojekt med særlig fokus på alkohol og ældre sluttede for et par år siden, ansatte Silkeborg Kommune efterfølgende en alkoholsygeplejerske og en alkoholforebygger. Formålet er at fremme både behandling og forebyggelse over for ældre og andre sårbare borgere med alkoholmisbrug.

 

’Ikke alle har en familie’

Udskriv

Den nye kliniske retningslinje for behandling af alkoholafhængighed får ros, men professor Ulrik Becker kritiserer præsentationen af retningslinjen for at have ensidigt fokus på familieorienteret behandling.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL