magasinet-rus.dk

Forside Behandling Forskning og Undersøgelser

Forskning og Undersøgelser

Døgnanbragte unge og rusmidler

Udskriv

Et nyt udviklingsprojekt, støttet af EgmontFonden og Sygekassernes Helsefond, har set dagens lys. Gennem to års projektarbejde vil SPUK og PIHL INKLUSIVE sammen med ni døgninstitutioner/opholdssteder sætte fokus på arbejdet med døgnanbragte unge, der har eller er på vej til at udvikle et skadeligt forbrug af rusmidler.

 

Livsfarlig afvænning

Udskriv

Hvorfor dør så mange alkoholikere uden varsel, når de holder op med at drikke? Det har retsmedicineren Jørgen Lange Thomsen fundet svaret på.

 

Er alkoholbehandlingen god nok?

Udskriv

Den første årsopgørelse fra det Nationale Alkoholbehandlingsregister under Sundhedsstyrelsen sætter spørgsmålstegn ved både antallet af henvisninger og kvaliteten af behandlingen.

 

Afhængighedens dynamik

Udskriv

Behandlingshjemmet Ringgården har som det hidtil eneste sted i Danmark udviklet et særligt behandlingsprogram til dobbeltbelastede alkoholafhængige.

 

Hvem er bedst til at få proppen i flasken?

Udskriv

Ny kvalitetsundersøgelse har set på den offentlige ambulante alkoholbehandling kontra den private Minnesota-kur, og succesraten er stort set den samme. Men undersøgelsen kan ikke bruges til at sammenligne den offentlige og private indsats, da de private er en del af den offentlige indsats, mener bl.a. Blå Kors Danmark og KFUM’s Sociale Arbejde.

 

Det Nationale Alkoholbehandlingsregister

Udskriv

I 2003 blev antallet af personer i alkoholbehandling opgjort til knap 19.000. Men trods af alkoholbehandlingens omfang eksisterede der før januar 2006 ikke en løbende og national monitorering af alkoholbehandlingen i Danmark.

 

Afhængighed og personlighedsforstyrrelser i alkoholbehandlingen

Udskriv

Undersøgelser peger på, at en betydelig del af mennesker med alkoholafhængighed har forskellige psykiske problemer ved siden af deres alkoholafhængighed.

 

MTV-rapporten

Udskriv

Rapporten beskriver effekten af behandlingsindsatser til personer med alkoholafhængighed samt organisatoriske, patientrelaterede og sundhedsøkonomiske aspekter ved behandlingen.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL