magasinet-rus.dk

Forside Alkoholkultur Forskning og Undersøgelser

Forskning og Undersøgelser

Alkohol værre end tobak

Udskriv

Passiv drikning har langt mere ødelæggende konsekvenser end passiv rygning, fastslår den engelske chefembedslæge. Dansk pilotundersøgelse bekræfter behovet for et bredere fokus i alkoholforebyggelsen.

 

Ny forskning om unges drukhistorier

Udskriv

Ikke nok med at danske unge drikker meget, de er også vilde med at fortælle historier om det.

 

Den nye MULD-undersøgelse

Udskriv

Den seneste undersøgelse af de 16-20-åriges livsstil viser, at hver tredje unge selv mener, at alkohol påvirker deres skolegang eller arbejde negativt. Undersøgelsen viser ligeledes, at unge storforbrugere af alkohol har markant flere pjækkedage end andre unge.

 

 

Alkohol i Danmark 2008

Udskriv

Omfattende undersøgelse sætter fokus på danskernes alkoholforbrug.

 

 

Jeppes kone drikker også

Udskriv

Der er for tiden adskillige forskningsprojekter i gang som skal belyse kvinders brug af rusmidler og konsekvenserne af det. De fleste af projekterne er rettet mod alkoholforbruget.

 

Fuldskab er en stil - ikke en nødvendighed

Udskriv

Det høje forbrug af alkohol blandt unge danskere skyldes en særlig livsstil med fester og fuldskab. Fjern drikkepresset, så falder forbruget, mener forsker.

 

Man drikker jo ikke bare for at drikke

Udskriv

Den vigtigste faktor i forhold til at forklare et øget forbrug hos de unge er forældrenes nuværende livsstil, herunder især deres rygevaner. Dog spiller familiestrukturen også en mindre rolle, idet unge, der bor med kun en forælder, drikker mere end andre.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL