magasinet-rus.dk

Forside Forebyggelse Best Practice Hvad skete der egentlig i Løkken?

Hvad skete der egentlig i Løkken?

Udskriv

Hvad skete der egentlig i Løkken?En bevidst politisk indsats, holdt på sporet af de lokale borgere, standsede drukferierne i den nordvestjyske ferieby.

Løkken har tidligere været kædet sammen med ferier målrettet unge, hvor det eneste formål var, at de unge skulle drikke sig sanseløst berusede. Det var borgerne i byen trætte af, og der blev lagt pres på politikerne. I dag er Løkken feriemål for familier.

Der er ikke mange diskoteker og værtshuse tilbage, og de unge er rykket sydpå. De diskoteker, der var med til at servicere de unge, er lukkede eller har ændret deres koncept til familievenlig restaurant.

Slog sig op på drukferier
Politikerne har med en lokalplan været med til at lukke de campingpladser, som havde slået sig op på drukferier for unge.

- Vi fik rigtig dårlig omtale i medierne i den periode, det stod på, og vi bruger stadig rigtig mange markedsføringskroner på at komme af med det image. Der var meget hærværk, når byen blev fyldt med berusede unge. Det holdt familierne væk som turister, og borgerne her var til sidst meget trætte af det, fortæller Nina Fries, som har været formand for turistforeningen i tre år.

Unge er stadig velkomne
Hun siger også, at en af de campingpladser, der dengang annoncerede med drukferier for unge i Løkken, nu har skiftet ejer og er blevet omdannet til en elitecampingplads. Den anden campingplads i byen er blevet omdannet til et boligområde. Hun understreger, at de unge er velkomne i Løkken, men nu sker det mere sammen med deres familier.

- Tidligere var det for koncentreret og ødelagde det for alle mulige andre. Jeg tror, at de unge nu tager sydpå, siger hun.

Ord blev til handling
Da problemet var på sit højeste i Løkken, besluttede politikerne at gøre noget ved det, men der blev også lavet en følgegruppe med lokale borgere, som ville holde politikerne op på deres løfter og presse på for, at ord blev til handling. Dengang var Jørgen Ussing formand for turistforeningen, og han sad i følgegruppen.

- I den daværende Løkken-Vrå Kommune ændrede politikerne holdning til ungdomsturisme, og de førte en strammere politik over for restauratører, fortæller han.

Mærkede restauratørernes vrede
Jørgen Ussing, der er arkitekt i byen, mærkede restauratørernes vrede, men de indså også hurtigt, at de kunne lave den samme omsætning – hvis ikke mere – ved at satse på en anden kundegruppe end de unge.

- Der skal gås lidt håndfast til værks, og man skal være klar over, at det kan betyde uvenner, mens det står på, men nu her bagefter kan alle jo godt se, at det var det eneste rigtige at gøre - set i et større perspektiv, siger Jørgen Ussing.


Беда была в том, "Столипін та його аграрна реформа в Україні"что Луна замедляла бег она скакала медленнее, чем когда бы то ни было, как "Столовий буряк"будто вовсе не хотела спасаться от преследователей.