magasinet-rus.dk

Forside Behandling Generelt Kritik af forslag til bedre alkoholbehandling

Kritik af forslag til bedre alkoholbehandling

Udskriv

Forslaget til godkendelse af alkoholbehandling møder kritik hos Lægeforeningen og en række politikere. Forslaget sikrer ikke kvaliteten, mener de.

Sundhedsstyrelsens udspil til, hvordan borgerne kan få et ordentligt tilbud om alkoholbehandling, får en ublid modtagelse af Lægeforeningen og en række politikere.Lægeforeningen hæfter sig ved, at retningslinjerne er vejledende og ikke bindende for kommunerne. Desuden undrer foreningen sig over, at det kun er de private udbydere, som skal godkendes. Faktum er, at 60% af kommunerne benytter sig af kommunalt ejede behandlingssteder - som borgerne heller ikke fremover kan regne med lever op til ordentlig kvalitet.

Satspuljeaftalen
I satspuljeforliget stod der blandt andet, at partierne var "enige om, at der bør etableres en kommunalt baseret godkendelsesordning og et kommunalt baseret tilsyn med både private og offentlige alkoholbehandlingssteder".

Det lever Sundhedsstyrelsens forslag ikke op til, og det får i følge Altinget.dk nogle af forligspartierne til at undre sig. Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt siger til Altinget.dk:
-Som udgangspunkt må der være lige vilkår for både de offentlige og de private. Der skal jo være samme sikkerhed for kvaliteten, uanset hvor behandlingen foregår.

Også SF vil i følge Altinget.dk følge op på, hvad der er sket med den oprindelige aftale. Partiet kræver reglerne ændret, så de både omfatter de kommunale institutioner og ikke blot skal være vejledende.

Sundhedsordførerne fra V og K har i følge Altinget.dk endnu ikke læst høringssvarene, men de erklærer sig også villige til at se nærmere på sagen.

Læs mere:
Sundhedsstyrelsens forslag til godkendelsesordninger.

Lægeforeningens høringssvar.

Tidligere kommentarer her på siden fra overlæge Ulrik Becker, behandlingsleder Per Nielsen og administrationschef Mikael Jakshøj.