magasinet-rus.dk

Forside Politik Øvrige lande Ambitiøs russisk alkoholpolitik

Ambitiøs russisk alkoholpolitik

Udskriv

De russiske mænd har højt alkoholforbrug og lav levealder. Det får nu den russiske regering til at gribe til restriktioner.

Tal fra WHO viser, at russerne er et af de mest alkoholdrikkende folkeslag i Europa. Det har store sociale og økonomiske konsekvenser, og drikkeriet anses af eksperter for at være den væsentligste grund til, at russiske mænd gennemsnitligt dør omkring de 60 år. Det har fået den russiske regering til at varsle flere forskellige alkoholpolitiske indgreb, som skal føre til at forbruget skal falde med hele 55 % i 2012.

Allerede før jul blev afgifterne på vodka sat kraftigt i vejret, og mange arbejder for at genindføre statsmonopolet på vodkafremstilling. Desuden kan man ikke længere købe stærk øl i supermarkeder. Den russiske regering har også sagt, at den vil gribe ind overfor det illegale marked.
I følge Morgenavisen Jyllands-Posten mener kritikere, at målet er urealistisk og tvivler på, at der er tilstrækkelig politisk vilje til at gennemføre den varslede alkoholpolitik, som vil stride mod alkoholindustriens økonomiske interesser.