magasinet-rus.dk

Forside Behandling

Behandling

Regeringen skal pålægges at sikre krav til kvalitet

Udskriv

Beslutningsforslag fra SF skal få Folketingets partier til at kræve minimumskrav i alkoholbehandlingen

 

Hjælp til ældre med alkoholproblemer

Udskriv

Som det første sted i Danmark har alkoholrådgivningen i Silkeborg kommune ansat en projektmedarbejder til at sætte fokus på ældre og alkohol.

 

Fremskudt behandling

Udskriv

Nye metoder må tages i brug, hvis de mest belastede misbrugere skal have et behandlingstilbud. Flyt behandlerne ud til brugerne, lyder anbefalingen.

 

Fængslerne viser vejen

Udskriv

Leverandører af misbrugsbehandling til Kriminalforsorgen skal godkendes af et uvildigt panel af fagpersoner med viden om misbrug og jura.

 

Den besværlige kvalitet

Udskriv

Debatten om godkendelsesordninger for alkoholbehandling sætter sundhedsministeren i en alvorlig klemme, mens KL kan fiske i rørte vande.

 

Skål du gamle

Udskriv

Danske unge og deres rekordstore alkoholforbrug kommer nemt til at skygge for alkoholproblemer blandt ældre. Det bliver overset, og der forskes ikke særlig meget i ældre og alkohol.

 

Misbrugsbehandling følger ikke loven

Udskriv

Undersøgelse af den sociale stofmisbrugsbehandling afslører store huller i kommunernes håndtering af området – men giver også forslag til forbedringer.

 

Kommunerne sparer på døgnbehandling

Udskriv

Når økonomien er trængt, spares der på døgnbehandlingen. Det går udover de få hårdt belastede, som både har et svært alkoholmisbrug og psykiske, fysiske samt sociale problemer.

 

Børnenes sag

Udskriv

Barnet kan ryge ud med badevandet, når midlerne til Sundhedsstyrelsens projekt om børn i familier med alkoholproblemer stopper til nytår.

 

KL opfordrer Sundhedsministeren til handling

Udskriv

Tove Larsen, formand for KLs Social- og Sundhedsudvalg, efterlyser større engagement fra statens side i arbejdet med at sikre kvalitet i alkoholbehandlingen

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL