magasinet-rus.dk

Forside Behandling

Behandling

Netværk med fokus på dobbeltdiagnoser

Udskriv

En række fagpersoner vil formidle viden om behandling af psykisk syge misbrugere. Målet er at få gruppen inkluderet i ’de almindelige tilbud’.

 

Sundhedsvæsenets kastebolde

Udskriv

De psykisk syge misbrugere får ofte ikke den hjælp, de har brug for, viser ny undersøgelse

 

Stor viden om dobbelt diagnoser

Udskriv

Landets eneste psykiatriske specialafdeling for patienter med dobbelt diagnoser bruger stort set ikke tvang og har gode behandlingsresultater. Det handler om metode og organisering, mener klinikchefen.

 

Flyt misbrugsbehandlingen over i psykiatrien

Udskriv

Strukturreformen har udvandet fagligheden. Flere steder mangler den nødvendige kapacitet til kvalificeret behandling, siger psykiatrisk overlæge, som efterlyser respekt for misbrugerne.

 

Alkoholdemens skal mødes med faglighed

Udskriv

Hvis en beboer på et plejehjem får betegnelsen alkoholdement, bliver plejepersonalet ofte handlingslammet. Eller de handler ud fra deres egne følelser og individuelle erfaringer.
- Brug jeres faglighed i stedet, lyder rådet fra alkoholkonsulent Marianne Peter.

 

 

Kritik af forslag til bedre alkoholbehandling

Udskriv

Forslaget til godkendelse af alkoholbehandling møder kritik hos Lægeforeningen og en række politikere. Forslaget sikrer ikke kvaliteten, mener de.

 

Sund fornuft giver god kvalitet

Udskriv

Inddrag personalet aktivt, når der skal arbejdes med kvalitetsudvikling i den ambulante alkoholbehandling, lyder rådet fra Alkoholbehandlingen i Odense.

 

Plads til de ikke-egnede

Udskriv

De kan ikke sidde stille i venteværelset, de lugter og så ødelægger de statistikkerne. Kommunernes mest udsatte alkoholikere passer ikke ind i det offentlige behandlingssystem.

 

Godkendelsesordninger til høring

Udskriv

Sundhedsstyrelsens retningslinjer for godkendelse af alkoholbehandlingssteder er nu sendt til høring. De er for vage og omfatter kun en mindre del af området, lyder kritikken.

 

 

Spørg til alkoholvaner

Udskriv

En enkelt samtale om alkoholvaner er for mange patienter et godt middel til at ændre adfærd og dermed forebygge helbredsskader. Det er hovedbudskabet i en ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen om diagnostik og behandling af patienter med alkoholproblemer i almen praksis.

 

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL