magasinet-rus.dk

Forside Behandling

Behandling

Hope Heroes computerspil i kamp om fornemme priser

Udskriv

1500 fortrinsvis drenge og unge mænd har prøvet Hope Heroes. Spillet skal nu lanceres i fuld skala, i håb om at især drenge fra familier med alkoholmisbrug kan lære gennem leg på en tablet eller en mobiltelefon og på den måde finde nye veje og løsninger på deres problemer.

 

"Alkohol" kommer hele vejen rundt

Udskriv

Ulrik Becker og Janne S. Tolstrup har redigeret en sundhedsfaglig lærebog, der beskriver alkoholproblemers udvikling, konsekvenser og behandling.

 

Pårørende skaber forandring

Udskriv

Behandlingsprogrammet CRAFT har fokus på den pårørendes rolle som forandringsagent. Vi har talt med manden bag metoden, Robert J. Meyers. 

 

Selvhjælpsgrupper – en overset hjælp i alkoholbehandlingen

Udskriv

Kommunale behandlere bør drage nytte af selvhjælpsgrupper, mener vicecenterleder Jens Kjer Nielsen. Han har skrevet en master om gruppernes rolle og selvforståelse.

 

’Ikke alle har en familie’

Udskriv

Den nye kliniske retningslinje for behandling af alkoholafhængighed får ros, men professor Ulrik Becker kritiserer præsentationen af retningslinjen for at have ensidigt fokus på familieorienteret behandling.

 

Færre får medicin mod Alkoholafhængighed

Udskriv

Salget af medicin mod alkoholafhængighed er faldet betydeligt de seneste fem år. Det kan tyde på tiltagende underbehandling. En udvikling, der har både myndigheders og eksperters opmærksomhed.

 

Stadig knas efter ti år med NAB

Udskriv

Det nationale alkoholbehandlingsregister er endnu ikke i mål som udviklingsværktøj, mener behandlere og forskere.

 

Retningslinje på vej for behandling af dobbeltbelastede

Udskriv

Sundhedsstyrelsen har nedsat den arbejdsgruppe, som skal udarbejde en national klinisk retningslinje for behandling af dobbeltbelastede patienter.

 

Hjælp til at overkomme kulturforskelle

Udskriv


Ny rapport kortlægger kultur- og sprogbarrierer for samarbejde om mennesker med dobbeltdiagnose.

 

Berigtigelse!

Udskriv

I seneste nummer af Magasinet RUS skrev vi fejlagtigt, at lægemidlet Campral er blevet tildelt generelt tilskud. Vi er blevet gjort opmærksomme på, at de nye regler ikke er vedtaget endnu, og at medicintilskudsnævnets forslag ikke er generelt tilskud til Campral, men derimod generelt klausuleret tilskud.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL