magasinet-rus.dk

Forside Alkoholkultur

Alkoholkultur

Når fortiden banker på

Udskriv

Børn, der vokser op i en misbrugsfamilie, får nogle personlige vanskeligheder at kæmpe med. Ofte dukker fortidens problemer for alvor op, når den unge flytter hjemmefra for at etablere sig i egen bolig og voksentilværelse, viser erfaringerne fra to projekter.

 

Reklameforbud i rødvinens hjemland

Udskriv

Det er ikke kun snusfornuftige Sverige, der benytter sig af forbud. Det gør de varmblodede franskmænd også. Alkoholreklameloven Loi Evin blev vedtaget i Frankrig i 1991 for at beskytte folkesundheden.

 

Ny hjemmeside for udsatte børn og unge

Udskriv

På hope.dk/ung kan børn og unge mødes døgnet rundt med andre ligestillede og få rådgivning, træne sociale relationer og finde adresser på steder, der tilbyder hjælp.

 

Farlige alkohol-energidrikke vinder frem i Europa

Udskriv

Alkohol er i sig selv et farligt stof, men de alkoholrelaterede skader øges, når det blandes med energidrik.

 

Skål på et godt helbred

Udskriv

At skåle på et godt helbred er lidt af et paradoks. Det påpeger Sundhedsstyrelsen i sin uge 40-kampagne, når de sætter fokus på de helbredsmæssige følger af at drikke for meget alkohol. Kampagnen rummer i år både genbrug og nytænkning.

 

Løsagtigt fruentimmer eller ærbar skytsengel

Udskriv

Kvinders måde at drikke på hænger i høj grad sammen med den kønsrolle, samtiden giver dem.

 

Jeppes kone drikker også

Udskriv

Der er for tiden adskillige forskningsprojekter i gang som skal belyse kvinders brug af rusmidler og konsekvenserne af det. De fleste af projekterne er rettet mod alkoholforbruget.

 

Fuldskab er en stil - ikke en nødvendighed

Udskriv

Det høje forbrug af alkohol blandt unge danskere skyldes en særlig livsstil med fester og fuldskab. Fjern drikkepresset, så falder forbruget, mener forsker.

 

Ulovlig markedsføring på nettet?

Udskriv

Forbrugerombudsmanden har taget initiativ til at få undersøgt, om børn og unge udsættes for reklamer, der er på kant med markedsføringsloven, når de surfer på internettet. Der er blandt andet reklamer, der opfordrer til indtagelse af alkohol eller andre rusmidler. Initiativet bakkes op af en lang række organisationer og foreninger.

 

Markedsføring forværret efter klager

Udskriv

Danmarks fire ungdomsrejsebureauer har gjort sig uheldigt bemærket i den senere tid. Det har de faktisk gjort længe; det er bare først nu, der er kommet fokus på det.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL