magasinet-rus.dk

Forside Alkoholkultur

Alkoholkultur

Flere danske børn drikker alkohol

Udskriv

Efter et par år med faldende forbrug af alkohol blandt danske børn, stiger antallet af 11-15 årige, som har drukket alkohol inden for de seneste 30 dage. Udviklingen bekymrer Sundhedsstyrelsen.

 

Nye tal på alkohol i kommunerne

Udskriv

Alkohol har været direkte eller medvirkende årsag til at 25 unge i perioden 2002 – 2008 har mistet livet og alene i det seneste år var 3.000 unge så berusede eller forgiftet af alkohol, at de søgte kontakt til et hospital.

 

 

Uddannelsessteder skal ikke sejle i druk

Udskriv

Sundhedsminister Bertel Haarder vil gøre op med helt unges overforbrug af alkohol, samtidig med at han fastholder borgernes personlige ansvar for eget helbred. Det sunde valg skal gøres nemmere, siger han.

 

 

Myten om alkohols magiske rusvirkning

Udskriv

Måske skal man droppe berøringsangsten og tage fat i myterne om ’alkohols magiske rusvirkning’, hvis forbrugskulturen skal ændres.

 

Carlsberg overholder ikke frivillig aftale

Udskriv

Hverken Carlsberg eller de øvrige ølgiganter  lever ikke op til frivillig aftale om mærkning af deres produkter på det britiske marked. Nu bliver de hængt ud til offentlig skam og skændsel.

 

 

Hvert glas øger risikoen for brystkræft

Udskriv

Risikoen for brystkræft stiger med 10 procent for hvert glas alkohol. Det slår WHO fast i den seneste vurdering af kræftfremkaldende stoffer.Sundhedsstyrelsen overvejer nye drikkeråd.

 

Cult - en producent selvreguleringen ikke kan nå

Udskriv

Historien om Cults alkoholreklamer er historien om et reguleringssystem, der mangler håndhævelsesmuligheder og som kun kan udtale kritik. Efter utallige klagesager overvejer politikerne nu at skærpe sanktionerne overfor reklame-metoder, som bryder reglerne.

 

Reklamer for alkohol - målrettet unge

Udskriv

Europæiske unge bruger mere og mere tid på internettet. Især de sociale medier er populære, og det har alkoholproducenterne forstået at udnytte i deres markedsføring, siger EUCAM, det europæiske center, der overvåger markedsføring af alkohol.

 

Mening med galskaben

Udskriv

Unges drukhistorier er en nøgle til de unges verden, og de skal tages alvorligt. Åbenhed og tolerance kan åbne for en dialog og dermed til også at få de voksnes budskaber igennem, siger forsker

 

Når brug bliver til misbrug

Udskriv

Ny forskning skal kaste lys over den halve million danskere, som drikker for meget uden at være afhængige – men som kan risikere at blive det

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL