magasinet-rus.dk

Forside Behandling Generelt

Generelt

Alkoholbehandling er ikke for amatører

Udskriv

Der er masser af viden om god alkoholbehandling, problemet er at få overført den til praksis. Der må fokus på organisation, uddannelse og godkendelsesordninger, mener overlæge.

 

 

Urimelig udemokratisk proces

Udskriv

Politisk indblanding forsinkede offentliggørelsen af materiale om alkoholbehandling, mener overlæge Ulrik Becker.

 

Der er brug for nye ledere

Udskriv

- Et stort ledelsesproblem i det danske sundhedsvæsen betyder, at mennesker med både psykiske problemer og misbrugsproblemer (dobbeltbelastede) tabes på gulvet, siger SINDs talsmand.

 

Hashen fik tag i den lille prins

Udskriv

Shaggi var langt ude i et hashmisbrug, hvor vennerne havde vendt ham ryggen, da han fik kontakt til misbrugskonsulent Khaled Miari i Vollsmose. Nu har han job, kæreste og ser lyst på en fremtid uden hash.

 

Familien skal altid med i forløbet

Udskriv

Misbrugskonsulent i Vollsmose, Khaled Miari, mener, at der skal en høj grad af nytænkning til i det etablerede system, hvis nydanske misbrugere skal hjælpes ud af deres misbrug.

 

Jeppe har ondt i sjælen

Udskriv

Omkring halvdelen af dem, der behandles i det danske alkoholbehandlingssystem, vender tilbage – igen og igen. Det er meget ofte dem, der også har en psykisk lidelse.

 

Misbrugere bliver mødt med medmenneskelighed

Udskriv

I et nyt projekt i Vejle bliver der vide rammer og åbne døre for garvede misbrugere, som skal opfattes mere som elever end som klienter, når de skal lære helt basale ting, som kan højne deres livskvalitet.

 

Det gør ondt i sjælen

Udskriv

Det er altid hårdt at være misbruger. Men for ansatte i sundhedsvæsenet er det ekstra hårdt, for de risikerer ikke alene at miste deres arbejde, men også deres autorisation.

 

Landsforening for pårørende til misbrugere

Udskriv

Pårørende til misbrugere – alkohol, medicin og stoffer – organiserer sig i ny landsforening som er en realitet til oktober.

 

En farlig cocktail

Udskriv

Unge danskere har allerede Europarekorden i alkoholforbrug. Også i disciplinen “at blande alkohol med stoffer” er danske unge godt med. Ekspert opfordrer kommunerne til at tænke stort i misbrugsbehandlingen.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL