magasinet-rus.dk

Forside Behandling Generelt

Generelt

Kritik af forslag til bedre alkoholbehandling

Udskriv

Forslaget til godkendelse af alkoholbehandling møder kritik hos Lægeforeningen og en række politikere. Forslaget sikrer ikke kvaliteten, mener de.

 

Godkendelsesordninger til høring

Udskriv

Sundhedsstyrelsens retningslinjer for godkendelse af alkoholbehandlingssteder er nu sendt til høring. De er for vage og omfatter kun en mindre del af området, lyder kritikken.

 

 

Regeringen skal pålægges at sikre krav til kvalitet

Udskriv

Beslutningsforslag fra SF skal få Folketingets partier til at kræve minimumskrav i alkoholbehandlingen

 

Fængslerne viser vejen

Udskriv

Leverandører af misbrugsbehandling til Kriminalforsorgen skal godkendes af et uvildigt panel af fagpersoner med viden om misbrug og jura.

 

KL opfordrer Sundhedsministeren til handling

Udskriv

Tove Larsen, formand for KLs Social- og Sundhedsudvalg, efterlyser større engagement fra statens side i arbejdet med at sikre kvalitet i alkoholbehandlingen

 

Ud af tavsheden

Udskriv

”TABU” er en bog skrevet til unge, der er vokset op i familier med alkoholproblemer, og som kæmper med tavshedens byrde.

 

Det virker bedst, når hele familien behandles

Udskriv

Når en eller begge forældre drikker, påvirker det hele familien, især børnene. Derfor skal både den afhængige og familien behandles.

 

Alkoholbehandlingens paradoks

Udskriv

Alkoholproblemer er ikke forbeholdt ”manden på bænken”. Langt flere velstillede trues på sundheden af et overforbrug af alkohol. Alligevel er de offentlige behandlingstilbud rettet mod de socialt udsatte, mener centerlederen for alkoholbehandlingen i Odense.

 

Kvalitetsløft på vej

Udskriv

Centrale aktører på misbrugsområdet arbejder på at sikre kvaliteten.

 

Et godt tilbud til alkoholbehandlere

Udskriv

Ny grunduddannelse skal sikre kvalitet i den offentlige alkoholbehandling. De to første hold er færdige, og kursusdeltagerne er positive.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL