magasinet-rus.dk

Forside Behandling Generelt

Generelt

Delte meninger om retningslinjer for alkoholbehandling

Udskriv

KL tror, at retningslinjerne vil øge kvaliteten. Lægeforeningen er uenig og mener, at kravene er for slappe til at sikre en ordentlig alkoholbehandling.

 

 

Retningslinjerne er udkommet

Udskriv

Det holdt hårdt - men nu er de her: retningslinjerne, som i følge Sundhedsstyrelsen kan sikre den gode kvalitet i alkoholbehandlingen. Vil de kunne det?

 

 

Store besparelser på psykisk syge misbrugere

Udskriv

Tilbud til patienter med dobbelt diagnose lægger ryg til Region Hovedstadens besparelser  til næste år.

 

Alkoholbehandling i kommunerne

Udskriv

"Vi har andre løsninger, der virker",  siger KL-udvalgsformand til kritikken af alkoholbehandlingen

 

 

”Der gambles med kvaliteten”

Udskriv

Kommunerne tiltrækker nu flere afhængige til alkoholbehandling, men eksperter er bekymrede for kvaliteten i små behandlingssteder med smalle budgetter.

 

Kommunerne klarer ikke opgaven

Udskriv

'Der er meget store problemer med kommunernes varetagelse af alkoholområdet', siger folketingsmedlem Sophie Hæstorp Andersen (S).

 

 

Millioner til kvalitet i alkoholbehandlingen

Udskriv

Seks kommuner skal dele 22,2 mio. kroner som modelkommuner: Holstebro, Aabenraa, Odense, Slagelse, København og Glostrup. Sidstnævnte til et samarbejdsprojekt mellem Glostrup, Rødovre, Hvidovre, Brøndby, Ishøj og Vallensbæk Kommuner.

 

Den motiverende samtale, MI, Motivational Interviewing

Udskriv

- kært barn har mange navne.

I 2003 satte forskere på Center for Rusmiddelforskning sig for at oversætte og forkorte Miller og Rollnicks artikel fra 1995 'What is motivational Interviewing'. Oversættelsen blev bragt i Stof nr 2, 2003. De definerer MI som 'en styret klient-centreret rådgivningsstil, som har til formål at frembringe adfærdsmæssige forandringer hos klienten, ved at hjælpe denne til at udforske og afklare ambivalens. Læs hele artiklen her.

 

Flyt misbrugsbehandlingen over i psykiatrien

Udskriv

Strukturreformen har udvandet fagligheden. Flere steder mangler den nødvendige kapacitet til kvalificeret behandling, siger psykiatrisk overlæge, som efterlyser respekt for misbrugerne.

 

Alkoholdemens skal mødes med faglighed

Udskriv

Hvis en beboer på et plejehjem får betegnelsen alkoholdement, bliver plejepersonalet ofte handlingslammet. Eller de handler ud fra deres egne følelser og individuelle erfaringer.
- Brug jeres faglighed i stedet, lyder rådet fra alkoholkonsulent Marianne Peter.

 

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL