magasinet-rus.dk

Kommunal

Mens vi venter

Udskriv

En restriktiv lovgivning er afgørende, hvis alkoholmisbrug skal forebygges. Alligevel er det også muligt at gøre noget lokalt, viser erfaringer fra

 

Kunsten at nå storforbrugerne

Udskriv

Den store gruppe danskere, der drikker over genstandsgrænserne, kan ikke selv se, at de har et problem. Som målgruppe er de lige så vigtige som 'manden på bænken'.

 

Forebyggelse for børnenes skyld

Udskriv

Penge afsat til forebyggelse kan spare kommunen for mange fremtidige udgifter. Det er viceborgmester Karin Gaardsted fra Viborg villig til at satse på. Ikke mindst for børnenes skyld.

 

KLs forslag til lokal forebyggelse

Udskriv

I kølvandet på regeringens Handlingsplan for national forebyggelse har Kommunernes Landsforening udsendt sit forslag til lokal forebyggelse.

 

Kommunal alkoholforebyggelse

Udskriv

Der er gode muligheder for at yde en forebyggende indsats lokalt, vurderer formanden for Sund By Netværkets temagruppe om alkohol. Han har selv mange års erfaringer fra Holstebro Kommune.

 

Flere nydanskere med misbrugsproblemer

Udskriv

Et stigende antal nydanskere bliver en del af misbrugsmiljøet. Det kræver en særlig indsats at få dem i behandling, viser erfaringerne fra København, Odense og Århus.

 

Når far og mor drikker

Udskriv

”Jeg kan lugte, at du har drukket.” Sådan siger pædagogerne i Skamby Børnehave til forældrene, hvis de lugter af alkohol, når de henter deres børn.

 

15 skridt til forebyggelse af alkoholproblemer

Udskriv

På to konferencer i april udvekslede politikere og fagfolk ideer til mere intensiv indsats i forebyggelsen af alkoholproblemer.

 

Et langt liv inden for misbrugsområdet

Udskriv

Leder af Region Nordjyllands forebyggelsesafdeling, Alice Thaarup, går snart på pension efter omkring 30 års arbejde med misbrugere. Det har været en periode med store fremskridt både i behandlings- og forebyggelsesarbejdet.

 

Børn skal have tydelige voksne

Udskriv

Alkohol- og narkotikaforebyggelse kalder på nytænkning og dialog med de unge, mener leder af SSP og Forebyggelsesafdelingen i Esbjerg Kommune, Steen Bach.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL