magasinet-rus.dk

Forside Forebyggelse National Alkohol & Samfund får Folkesundhedsprisen 2014

Alkohol & Samfund får Folkesundhedsprisen 2014

Udskriv

29. september kom organisationen Alkohol & Samfund i fint selskab, da den af Dansk Selskab for Folkesundhed blev tildelt Folkesundhedsprisen 2014.


altPrisen blev tildelt Alkohol & Samfund med begrundelse i organisationens ’proaktive holdning til at styrke forebyggelsen på alkoholområdet’.

- Dansk Selskab for Folkesundhed vægter strukturel forebyggelse højt, og Alkohol & Samfund får prisen, fordi organisationen holder fokus på de strukturelle faktorer, der har betydning for danskernes høje alkoholforbrug,
og de skader, som forbruget medfører, fortæller formand for Dansk Selskab for Folkesundhed professor Torben Jørgensen.

Formand for Alkohol & Samfund Anette Søgaard Nielsen er stolt og taknemmelig for anerkendelsen.

- Det er en stor ære at få Folkesundhedsprisen, og jeg ser det som en opfordring til at fortsætte arbejdet. Man går og tror, at det er danskerne, der skaber alkoholkulturen, men de kommercielle aktører er en faktor, der har stor, stor indvirkning på vores forhold til alkohol, og det vil vi meget gerne være med til at sætte fokus på, siger hun.

Torben Jørgensen fremhæver i sin begrundelse især Alkohol & Samfunds indsats for at stoppe alkoholmarkedsføring over for børn og unge og en vedholdende indsats med at holde alkoholindustrien fast på de regler og love, der findes for markedsføring af alkohol.

- Alkoholmarkedsføringen går lige til stregen og nogle gange også over. Vi ved, at reklamer og anden markedsføring har en enorm betydning for unges forbrug, og når man oven i købet har lovgivning på området, er det godt, at der er nogen, der holder fast i, at den skal overholdes, siger Torben Jørgensen.

FOLKESUNDHEDSPRISEN

Folkesundhedsprisen er siden 
2004 blevet uddelt hvert år af 
Dansk Selskab for Folkesundhed. 
Prisen kan gå til en person, et 
projekt, en organisation eller kommune, der i særlig grad har gjort en indsats for samfundsmedicinen og folkesundhedsarbejdet i Danmark, det være sig inden for forskningen, i praksis, i medierne eller på anden måde.

Tidligere modtagere af Folkesundhedsprisen er blandt andre Københavns Teknik- og Miljøforvaltning,Sundhedsprofilerne, tidligere direktør for Statens institut for Folkesundhed Finn Kamper Jørgensen og professor Finn Diderichsen.

Alkohol & Samfund får desuden prisen for at have samlet førende organisationer på sundhedsområdet om en fælles alkoholpolitisk appel med konkrete forslag til indsatsområder til politikerne i Folketinget.

- Alkoholpolitisk Appel fulgte den linje, som FN’s højkommisariat lagde i 2011, og vi vil gerne belønne indsatsen for at få politikerne til at tage lederskab og gøre en indsats over for det folkesundhedsproblem, som danskernes alkoholkultur udgør, siger Torben Jørgensen.