magasinet-rus.dk

Jeppe drikker, fordi....

Udskriv

Med 16,6 millioner kroner i ryggen vil dansk forskningsprojekt undersøge, hvorfor nogle bliver alkoholafhængige.

altProjektet, kaldet PAUSE, ledes af overlæge Ulrik Becker, adjungeret professor i alkoholrelaterede konsekvenser og interventioner. Han forklarer om baggrunden for projektet:
- Vi ved, at alkoholafhængighed er en neurobiologisk sygdom.  Vi ved også meget om konsekvenserne af at have et alkoholforbrug, men ikke så meget om, hvilke faktorer, der har betydning for, at man bliver afhængig. Hvem går det godt og hvem går det skidt? Kan vi finde karakteristika, som er særegne for disse grupper? Svarene på spørgsmålene kan få direkte betydning for udviklingen af en bedre behandling af patienter med alkoholmisbrug.  
Forskningsprojektet, der er det største af sin art i verden, kombinerer både klinisk medicin, psykiatri og psykologi indenfor klinisk og epidemiologisk forskning.

Genetikkens betydning
Grundstenen i arbejdet  vil være de meget omfattende registreringer af alkoholforbrugere, som har været i kontakt med private og offentlige behandlingssteder gennem de sidste 50 år.
I undersøgelsen indgår bl.a. 30.000 patienter, som har været i behandling på et alkoholambulatorium og en gruppe unge mænd, som har udviklet psykiatriske lidelser, herunder alkoholmisbrug.
Desuden vil  overlæge Joachim Knop fra Institut for Sygdomsforebyggelse på Bispebjerg Hospital få midler til at gennemføre 50 års opfølgningen af  329 forsøgspersoner, som har været med i ‘The Danish Longitudinal Study of Alcoholism’. De er alle sønner af alkoholiserede fædre, og Knops unikke forskning har vist, at både gener og miljø er involveret, når en far afleverer et negativt alkoholmønster til sin søn.  
- Der er en betydelig genetisk komponent i udviklingen af et alkoholproblemer - det er nok mere end halvdelen af årsagsforklaringen, forklarer Ulrik Becker.
-  Vi håber at komme tættere på disse arvelige faktorer. Det vil vi gøre ved blandt andet at kigge på familier med alkoholproblemer og prøve at karakterisere disse. Vi vil også indsamle DNA til senere genetiske analyser på nogle af de patientgruppe vi får identificeret. Nogle af de faktorer, der kan tænkes at have betydning for arveligheden, kan f.eks. være angstlidelser, depression og adfærdsforstyrrelser, siger Ulrik Becker.

Selv om det ikke er en direkte del af det nuværende projekt vil undersøgelserne ikke kunne undgå at tage hul på et af tidens hotte forskningsemner – epigenetikken.
- Takket være registrene, hvor vi kan følge alkoholafhængiges børn, børnebørn og oldebørn  kan vi løfte en lille flig i forståelsen af omgivelsernes påvirkning af generne, for eksempel ved at se på, om et overforbrug af alkohol gennem generationer kan påvirke den måde generne virker på, forklarer Ulrik Becker.
PAUSE støttes af Det Strategiske Forskningsråd med 16,6 millioner kroner over de næste fem år og afvikles som et samarbejde mellem professor Ulrik Becker, Statens Institut for Folkesundhed, SDU, overlæge Joachim Knop, Institut for Sygdomsforebyggelse, Bispebjerg Hospital og professor Erik Lykke Mortensen, Institut for Folkesundhedsvidenskab, KU.
PAUSE, er en forkortelse af  Phenotypes in Alcohol Use Disorders. A multidisciplinary approach to improve diagnosis, understanding and treatment of patients with AUD .
Der er tale om en af de største bevillinger til alkoholforskning hidtil.

Глава одинадцатая Нет, Смит определенно чокнутый.

По-моему, именно то, что вам требуется.

Делала она это с большой нервозностью, и когда Швейк перетащил все из угла в угол, ей опять не понравилось, и она стала снова комбинировать и придумывать новые перестановки.

Секретная служба немедленно выпроводила бизнесмена.

Продымленная костлявая "Скачать читы для tf2"рыба, да еще без соли, погасив голод, "Скачать флер шелкопряд"уже не вызывала аппетита.

Потому что настала пора рассказать тебе о Мастере, Который Потерпел Неудачу.

Было "кекс фм скачать музыку" бы ужасно, если бы там внутри ничего "скачать игры на компьютер спортивные игры" не оказалось, знаешь, вроде одного из "Воин Не От Мира Сего" тех зловещих, не имеющих образа "игры на двоих приколы" созданий из скандинавских легенд призрачное "игровой автомат перцы" существо.

Тварь в Паропроводе сидела тихо.

Глаза "поэма медный всадник краткое содержание" у него слезились, и "волхв краткое содержание" он опять зажмурился.

Да "Информатика. Контрольные работы для 4 класса. ФГОС" благословят тебя Боги, конечно нет.

Но "скачать песню мика ньютон выше чем любовь" уже и так забрался достаточно далеко.

Они везде, в "сверхъестественные 4 сезон скачать" беспорядочном перемещении мельчайших частиц и в движении целых миров.