magasinet-rus.dk

Forside Politik WHO WHO med fokus på alkoholproblemer

WHO med fokus på alkoholproblemer

Udskriv

En række udgivelser fra WHO's regionale kontor i Europa har sat alkoholpolitik og forebyggelse på den globale dagsorden.

WHO i Europa var det første regionale kontor, som tog alkohol på dagsordenen og dermed gjorde spørgsmålet om alkohols skadesvirkninger til et globalt anliggende. Det kulminerede med udgivelsen af European Alchol Action Plan, som i 1995 blev suppleret med European Charter on Alcohol (opdateret i 2000).

I 2006 godkendte de 53 medlemsstater European Framework for Alcohol Policy, som giver en ramme for implementeringen af European Alcohol Action Plan.

I forbindelse med det svenske EU-formandsskab 2009 kom endnu to publikationer, som også giver et overblik over implementering af alkoholpolitik: 'Evidence for the effectiveness and cost-effectiveness of interventions to reduce alcohol-related harm' og 'Handbook for action to reduce alcohol-related harm'.

Sidstnævnte er siden blevet oversat til dansk med titlen: 'Håndbog i alkoholpolitik og -forebyggelse. 10 evidensbaserede indsatsområder' og udgivet af Alkoholpolitisk Landsråd i samarbejde med Magasinet RUS.