magasinet-rus.dk

Forside Politik National Dyrere alkohol og mindre alkolforbrug

Dyrere alkohol og mindre alkolforbrug

Udskriv

Regeringen overvejer at gøre det dyrere at drikke alkohol for dermed at reducere alkoholforbruget, særligt unges forbrug. Oppositionen vil se handling nu.

I det netop fremlagte regeringsprogram vil regeringen nu se på muligheden for at imødekomme blandt andet Forebyggelseskommissionens forslag om øgede afgifter på alkohol og tobak. Af hensyn til folkesundheden. Samtidig gør man opmærksom på risikoen for øget grænsehandel og skriver:
'Vi vil vurdere, hvor meget det er muligt at øge afgifterne på alkohol.Og vi vil i EU løbende arbejde for højere minimumsafgifter på alkohol og alkoholholdige drikkevarer. For særligt at understøtte, at danske unge udvikler bedre vaner i forhold til at nyde alkohol med måde, vil regeringen desuden tage initiativ til en forhøjelse af aldersgrænsen fra 16 år til 18 år for køb af drikkevarer med en høj alkoholprocent.
Regeringen vil endvidere opfordre til, at alle uddannelsesinstitutioner udarbejder og offentliggør alkoholpolitikker'.

Handling - ikke mere viden
Formanden for Forebyggelseskommissionen, Mette Wier, glæder sig over, at regeringen tager flere af kommissionens forslag på tobaks- og alkoholområdet op i programmet. Og også oppositionen modtager regeringens udspil positivt, men med en vis undren, eftersom den netop afgåede sundhedsminister gennem længere tid har afvist at sætte prisen i vejret på tobak og alkohol, netop med henvisning til risikoen for øget grænsehandel.
Sundhedsordførere fra Socialdemokraterne og SF frygter derfor, at regeringen i virkeligheden vil sylte forslagene. Til Altinget.dk udtaler Flemming Møller Mortensen (S):
'Hvorfor skal man vente på flere undersøgelser? Hvem skulle kunne gøre det mere grundigt end Forebyggelssekommissionen? Det er handling, vi har brug for, ikke mere viden'.